RUANG TAMU

Makeover PPR Hanya RM 3K Nampak Macam Condo

kebiasaany saiz PPR sangat terhad. Jadi, ramai antara penghuni mengabaikan keperluan dekorasi dek keterbatasan ruang.

Sofa Koyak Di Cakar Kucing, Ini Penyelesaian Paling Cantik Dan Mudah

Bukan koyak disebabkan telah usang, akan tetapi menjadi tempat kegemaran si kucing untuk mencakar. Tidak kira sofa baru atau lama, tetap akan menjadi mangsa.

Himpunan Rekaan Langsir Terbaik Untuk Tingkap Anda

Kemasan lembut (soft furnishings) atau fabrik dalam sesebuah dekorasi bukan sahaja pada langsir, malah sofa, sarung kusyen, alas meja dan sebagainya.

TRENDING RUANG TAMU

Wanita Ini Tunjuk Cara Dekor Cantik Bajet Rumah Sewa

Ramai yang IMPIANA lihat, abaikan untuk menghias atau dekor disebabkan kediaman mereka merupakan rumah sewa.

Ruang Kecil Boleh Nampak Luas Hanya Guna Teknik Mengecat

Cara paling mudah dan cepat memberi nafas baru dalam sesebuah dekorasi adalah hanya melalui cat.

Sentuhan Magis Untuk Kediaman Lebih Hangat Dengan Gaya Hidup Lebih Sempurna

Warna juga adalah asas dalam pelbagai perkara. Ia bukan sahaja memberi impak yang mendalam kepada individu malah persekitarannya.

Elak Rumah Jadi Tandas Kucing. Ini Caranya

Kalau tuan punya kucing memang boleh bersabar lagi bila si bulu buat hal berak bersepah

“Makeover” Hebat Rumah Teres Kos Rendah

Rumah teres kos rendah dulu-dulu saiznya sangat kecil antara 800-1300 kaki persegi sahaja. Namun kelebihannya masih terdapat pakir dan belakang lot yang masih luas

DAPUR

Tak Mudah Hasilkan Dapur Konsep Industri

Bagi pasangan Encik Sofian dan Puan Azura, memiliki kediaman yang berkonsepkan industri memang menjadi idaman. Namun apakan daya, tinggal dikediaman pusaka

Peluang Ubahsuai Kediaman Dengan IMPIANA Makeover

Berita gembira buat anda yang mengimpikan kediaman indah serta praktikal buat keluarga, mari sertai IMPIANA MAKEOVER dan menangi peluang ubahsuai ruang dari kami!

‘Checklist’ Perkara Wajib Tahu Sebelum Bina Kabinet Dapur

Citarasa dan keperluan mungkin berbeza-beza mengikut individu tetapi garis panduan ini penting bagi memastikan dapur dapat bertahan lama

RUANG MAKAN

Dekor Maskulin Dengan Sentuhan Glam

Bagi penulis, si bujang yang minat menghias kediaman mempunyai cita rasa yang tinggi dan merupakan seorang yang teliti.

Renovasi RM35k Rumah Persinggahan Yang WOW!

Transformasi WOW sebuah rumah kos rendah dengan kos RM35k.

TRENDING RUANG MAKAN

Wanita Ini Tunjuk Cara Buat Bingkai Kufi Dengan Modal Hanya RM 32

Frame kufi memang harganya agak mahal. Ada tu yang makan harga sampai RM 300. Tapi, Myrah Che Rani berjaya buktikan,

DIY “Feature Wall” Dari Cermin Kedai Bajet RM 2

Penggunaan cermin di dalam kediaman tidak kira di dapur, ruang tamu mahupun bilik, ia memberi kesan ilusi sesuatu ruang itu kelihatan lebih luas.

VIDEO IMPIANA

BILIK AIR

10 Barang Ni Tak Layak Duduk Dalam Bilik Air

Berapa bersih bilik air anda? tersusn kemas, di cuci tiap hari belum tentu menjamin kebersihan. Seperti umum tahu, biik air adalah ruang paling lembap...

Buat Sendiri “Swimming Pool” Dari Tangki Fiber

kalau kita cari lokasi bercuti pun, elemen utama yang dicari adalah kolam renang atau swimming pool.

RM 440.60 Sahaja Untuk Make Over Tandas Guna Cat

Kebiasaanya, untuk make over dengan melibatkan kerja-kerja memacah permukaan jubin untuk digantikan dengan yang baru menelan belanja ribuan ringgit.

TRENDING BILIK AIR

Dua Bahan Ini Berkesan Bersihkan Mangkuk Tandas Yang Berkerak!

Kebersihan tandas melambangkan keperibadian seseorang itu. Jika tandas kotor, tentu pemiliknya jenis yang tidak pedulikan kebersihan atau hygiene. Salah satu kawasan yang sering menjadi...

Variasi Warna Jubin Untuk Bilik Air Lebih Menarik

Bilik air yang kecil memerlukan lebih penelitian jadi pemilik perlu lebih peka dan bijak membuat pilihan agak ruang ini selesa dan praktikal untuk diguna.

Pilihan Material Lantai Terbaik Untuk Tandas Anda

Memilih kemasan lantai bilik mandi adalah jauh berbeza dan lebih rumit berbanding pemilihan lantai pada ruangan yang lain dalam rumah. Ini adalah senarai bahan yang boleh digunapakai dalam bilik air anda.

BILIK TIDUR

Langkah Mudah Untuk Ganti Timbol Pintu Rosak

Nak diganti tak reti. Terpaksalah upah orang untuk ganti. Tapi, upah nak meamsang pun boleh tahan mahal.

DIY Rug Kaki Cantik Dari Alas Periuk

Kalau nak mendekor, tidak semestinya perlukan modal yang banyak. Yang penting bijak mengolah. Seperti yang dilakukan oleh dekor influence Puan Ogosh Iskandar.

Guna Barang Kedai Bajet “Makeover” Bilik Tidur

Bilik tidur adalah tempat yang paling banyak kita habiskan masa berbanding ruang lain di dalam kediaman.

TRENDING BILIK TIDUR

Cara Lipat Baju “Tuck-In” Pastikan Laci Tak Bersepah

Mak-mak rasa lagi mencabar apabila bayi anda mula merangkak dan baru dapat kaki.

Resepi Perangkap Nyamuk Mujarab Guna Sabun Basuh Pinggan

Walaupun kediaman anda telah mengikut SOP yang ditetapkanbagi mengelak ia menjadi sarang pembiakkan nyamuk, anda masih dikira tidak selamat.

10 Trick Senang Gosok Baju Yang Ramai Tak Tahu

ia antara perkara wajib nak-nak jika si suami yang memang pakaiannya baju kemeja dan di tambah lagi dengan baju sekolah anak-anak

HOTEL, KAFE & SHOPPING DEKO

Impikan Bilik Tidur Bak Hotel Mewah? Ikut Tip Ini

Tidur dibilik hotel pastinya extra lena dan selesa. Bagi mendapatkan kamar tidur ala hotel 5 bintang, tidaklah susah sebenarnya. Ikut dulu tip yang telah IMPIANA sediakan ini.

10 Senibina Islam Yang Indah Patut Anda Kunjungi!

Perkembangan kebudayaan Islam secara tidak langsung telah menyebarkan karya-karya senibina bercirikan Islamik yang paling indah untuk masyarkat dunia.

Destinasi Rahsia Bagi Sang Pengembara

Destinasi rahsia, untuk pengunjung di Singapura. Hotel Butik Soloha kini jadi pilihan, dengan reka bentuk dan hiasan yang mengasyikkan.

LAMAN

Cara Tanam Taugeh, 2 Hari Dah Boleh Tuai

Taugeh, antara micro green yang mudah dihadamkan. Tak perlu kawasan yang luas, tak perlu medium tanaman dan penjagaannya juga tidak rumit.

Banyak Pokok, Tapi Laman Ini “Less Maintenance”

sebelum anda merancang memiliki sebuah landskap menghiasi kediaman, fikirkan tanggungjawab yang perlu diberi bagi memastikan laman yang diidamkan cukup sempurna.

TRENDING LAMAN

Semai Sawi Dalam Telur Kurangkan Risiko Tanaman Mati

Selalu semaian yang dialihkan ke tapak kekal mesti 20% daripadanya berisiko untuk mati. Ia disebabkan gangguan pada akar ketika proses pemindahan dilakukan.

5 Spesies Kelapa Cantik Untuk Tanaman Indoor

Ramai yang tak tahu ada beberapa jenis pokok kelapa yang ssesuai untuk dijadikan sebagai indoor plant

Bunga Kertas Lebat Dan Merimbun, Ini Caranya

Bunga kertas antara tanaman yang paling tak cerewet. Ia antra tanaman yang juga di kategorikan sebagai "less maintanance".

HARTANAH

{VIDEO} Seremban 2 Jadi Tarikan Warga Kerja Di Kuala Lumpur

Terdapat juga banyak penduduk yang bekerja di Lembah Klang yang membuat keputusan untuk tinggal di Seremban 2 kerana kos kehidupan yang lebih rendah dan menikmati gaya hidup yang seimbang.

Untung Beli Rumah Flat Tingkat 5, Boleh Buat Duit

Berbanding dari service apartment, rumah flat yang paling atas mempunyai harga rendah berbanding tingkat bawah.

POPULAR

{VIDEO} Bagaimana Nak Jual Rumah? Jika Anda Terdesak!

Acap kali kita mendengar masa kini banyak rumah tidak dapat dijual kerana kini bukan mudah untuk mendapatkan pinjaman bank atau loan perumahan.

Untung Beli Rumah Flat Tingkat 5, Boleh Buat Duit

Berbanding dari service apartment, rumah flat yang paling atas mempunyai harga rendah berbanding tingkat bawah.

Beli Rumah Usia Muda? Ini Yang Anda Perlu Lakukan

Mesti ramai yang rasa membeli rumah bebannya tinggi dan ada juga generasi muda ni lebih suka hidup menyewa.

BULETIN

Cosentino, Peneraju Seni Permukaan Inovatif Yang Berkualiti Tinggi

Cosentino, sebuah syarikat global yang mengeluar dan mengedarkan kemasan permukaan berinovatif yang berkualiti tinggi sesuai untuk pelbagai seni bina dan reka bentuk dalaman yang...

For Generations: Keselesaan Optimum Seiring Revolusi Gaya Hidup

Tidak kira apa jua peringkat umur, gaya hidup seseorang bukan hanya ditentukan oleh tahun kelahiran masing-masing tetapi pada pilihan kita yang membuatkan hidup lebih...

Rumah Impian Kini Bukan Lagi Sekadar Mimpi! Miliki Kediaman Impian Anda Dengan #SENANGjer

Impian anda untuk miliki rumah sendiri bakal menjadi realiti dengan EcoWorld #SENANGjer, menjanjikan rumah idaman seindah kayangan.

DIREKTORI IMPIANA

Terra Interior

Terra Interior Alamat : 18, Jalan PJS 7/21, Bandar Sunway, 46150 Subang Jaya, Selangor, Malaysia. No.Tel : 019-272 2780 FB/ Website : Terra Interior Sdn Bhd

The Roof Studio

The Roof Studio Alamat : 9/2 Jalan PJU 8/5i, Bandar Damasara Perdana, 47820 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia. No.Tel : +6 016-661 4998 FB/ Website : The...

Moonlit Inspiration

Moonlit Inspiration Alamat : D-3-5, Seri Gembira Avenue, No. 6, Jalan Senangria 6, Happy Garden, 58200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur No.Tel : 03-7971 8888 Facebook/ Website...

MLA Design Sdn Bhd

MLA Design Sdn Bhd Alamat : SO-20-01, Strata Office, Menara 1, KL Eco City, Jalan Bangsar, 59200, Kuala Lumpur, Malaysia. No.Tel : + 603 – 2202 2188 Facebook/...

Metrics Global Sdn Bhd

Metrics Global Sdn Bhd Alamat : B-01-12, to 15. Gateway Kiaramas Corporate Suite, Level 1 No.1, Jalan Desa Kiara Mont Kiara 50480 Kuala Lumpur, Malaysia No.Tel :  +603-6201 3999 Facebook/ Website...
KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: